İzlence

Ders Saatleri

Dersler: 5 haftada 20 buluşma, her buluşama 1,5 saat

Destek saatleri: 8 buluşma, her buluşma 1,5 saat

Finansal Yönetim işletmelerde finansal yönetimi ve finansal piyasaları, yöneticilerin kararlarının finansal tarafını vurgulayarak işler. Finansın bütün konularını kapsar, bunların arasında: gerçek veya finansal varlıkların değerlemesi, risk yönetimi, türev enstrümanlar, risk ve beklenen getiri dengesi, finansman ve temettü politikaları vardır. Ders yönetimsel kararları yönlendirmede deneysel araştırmalardan destek alır.

Okuma

Brealey, R., and S. Myers. Principles of Corporate Finance. 7th ed. Irwin/McGraw Hill. ISBN: 0073368695.

Brealey and Myers dünyanın en popüler ders kitabıdır. Finans teorisi ve uygulamalarına kapsamlı olarak tanıtır.

Ders Notları

Ders notları dersin sunucusunda olup, derste de dağıtılacaktır. Brealey and Myers’da olmayan malzemeyi de içeren notlar ana konulara farklı yaklaşımlar getirir.

Okuma Paketi

Okuma paketi vaka çalışmalarını ve ek okumaları içerir.

Ekler(zorunlu değil)

Bodie, Z., A. Kane, and A. Marcus. Investments. 4th ed. Irwin/McGraw Hill, 1999.
BKM özellikle sermaye piyasaları üzerinde odaklanmıştır. Yatırım konusunda Brealey and Myers’dan çok daha kesin ve detaylı bir analiz sunar..

Hull, J. Introduction to Futures and Options Markets. 3rd ed. Prentice Hall, 1998. Hull opsiyon, futures ve swap konularında anlaşılır bir giriş sunar. Bu finansal varlıkların değerlemesi, alım satım mekanizmaları ve risk yönetiminde türev kullanımını irdeler.

Ders Gerekleri ve Değerlendirme

Değerlendirme vaka çalışmaları ve problem setlerindeki (%45), final sınavı (%40) ve derse katılım (%15) performanslarınızdan oluşur.

Yedi adet yazılı ödev hem problem setleri hem de vaka çalışmalarından oluşur. Problem setleri anlaşılır olmalı. Vaka çalışmaları daha uzun ve zor, ve onları genellikle sınıfta tartışacağız. Öğrenciler ödevlerde dört kişilik gruplar halinde çalışmalıdır.

Okuma sayfasında Brealey and Myers’dan tavsiye edilen problemler var(zorunlu değil). Bu problemler derste işlenen konuları aydınlatmakta yardımcı olur.

Ders Asistanları

Dersin asistanları haftalık tekrar derslerinde ya derste işlenen konuları tekrarlayacak ya da ödev olarak verilen veya tavsiye edilen problemleri çözecek. Ders dışında ekstra yardım için de hazır olacaklar.

Web Sayfaları

Ders sunucusu

Web sayfası ders materyalini dağıtmakta kullanılacak. Ders hakkında bilgi, ders notları, ödevler ve duyuruları barındırır.

Wharton bilgi arama servisi

WRDS hemen hemen tüm halka açık ABD şirketlerinin (ve kısıtlı sayıdaki uluslararası şirketin)  hisse senedi ve muhasebe verilerine webden ulaşım sağlar. Bu verileri ders sırasında zaman zaman kullanacağız, ve siz de istediğiniz zaman ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifre dersin sunucusunda bulunabilir.