İzlence

Ders Saatleri

Dersler:  Haftada 2 kere, 1,5 saat

Problem çözme saati: Haftada 1 kere, 1 saat

Genel Kapsam

15.010 Sloan School’un mikroiktisattaki temel konusudur- Sloan olmayan öğrenciler için dersin kodu 15.011 dir.  Amacımız firmaların düzenli olarak almak zorunda olduğu iktisadi kararlari yönlendiren analitik araçlar konusunda bilgi vermektir. Piyasa yapısının ve endüstri performasının, firmalar arası stratejik etkileşimi kapsayacak şekilde üzerinde duracağız. Maliyet analizi, piyasadaki talebi belirleyenler, fiyatlandırma stratejisi, piyasa gücü ve devletin denetim politikaları üzerindeki etkileri üzerinde durularak, herbir piyasa  ve  bu piyasalarda alım satım yapan üreticilerin ve tüketicilerin davranışını gözden geçireceğiz. İktisadın teşvik planları, açık arttırmalar ve transfer fiyatlandırması gibi diğer  işletme uygulamalarına olan etkilerine bakacağız..

Okumalar

Verilen okumalar prensipler, araçlar ve uygulamaları arasında bir denge kurmayı sağlamak amacıyla seçilmiştir. Bunlar okumalar kısmında detaylandırılmıştır. Dersin temel kitabı: Pindyck, Robert S., and Daniel L. Rubinfeld. Microeconomics. 5th ed. Upper Saddle River, NJ: Prentice-Hall, 27 July 2000. ISBN: 0130165832.

Diğer okumalar 15.010/15.011 ders okumasındadır. Bu dersin zorunluluklarından bir kısmı bu okumaların dikkatlice çalışılmasını kapsamaktadır. Öğrencilerin sınıfa gelmeden istenen materyali okuması beklenmektedir. Bu, dersi daha verimli kılacaktır.
Ek olarak, bu okumalar dışında güncel ekonomi konuları hakkında bilgilenmek için Wall Street Journal veya New York Times’ın İş bölümünü düzenli olarak okumak gerekmektedir. Business Week veya The Economists gibi bir magazin de bu amaç için yararlı olacaktır.

Ödevler ve Sınavlar

Bu derste altı tane ödev seti vereceğiz.  Derste kapsanan materyale göre problemler üzerinde çalışacağınızı, ödevin verilmesi gereken son tarihe bırakmıyacağınızı varsayıyoruz. Bütün ödev problemlerini kendiniz çözdüğünüzden ve çözümlerini detaylı bir şekilde anladığınızdan emin olunuz- arasınav ve final sınavları ödevlerdeki problemlere benzer problemleri içerecektir.
Arasınav R5 ten altı gün sonra verilecek, üç saat sürecek ve bütün konuları kapsayacak final sınavı L21de verilecektir.

Notlandırma

Genellikle, notlandırma sınavlara, ödevlere ve derse katılıma dayanarak aşağıdaki ağırlıklara göre  yapılacaktır:

AKTİVİTELER YÜZDESİ
Ara Sınav %55
Final Sınavı %50
Ödev Setleri %10
Derse Katılım %15

Ödev Setleri ve Sınavlar için Kurallar

  • Ödevler anlatılan dersler ve recitationların nasıl uygulandıklarını öğrenmenize yardımcı olacak şekilde dizayn edilmiştir. Sınıftaki diğer öğrencilerle ödevleri ve  ders materyalini tartışmanız teşvik edilmiştir.  Ödevler size geribildirim amacıyla notlandırılacaktır, aldığınız not final notunuza katılmayacaktır. Final notunuz hakkında, yalnızca zamanında teslim edilen ödevler  tam kredi alacaklardır. Bu kuralın amacı, ödevin risksiz bir öğrenme fırsatı olmasını garanti etmek ve  ödev yapmanın bu dersin öğrenme tecrübesinde zaruri bir bölümü oluşturduğu  şeklindeki bizim çok güçlü inancımızın sinyalini vermektir.

  • Okunaklı ve düzgün olduğu sürece el yazısı kabul edilebir. Lütfen hatırlayın: Siz okuyamıyorsanız, biz notlandıramayız.

  • Ödevlerini zamanında teslim eden öğrencilere haksızlık olmaısn diye geç verilen ödevler kabul edilmeyecektir. Ödevleri teslim edilmesi gereken tarihte sınıfta verebilirsiniz. Ek olarak, ödevler için belirlenmiş kutulara bırakılabilir. Bu kutular 16:30da boşaltılacak ve kapalı zarfta asistanlara teslim edilecektir. Lütfen not edin ki bu kutular dışında herhangi bir yere bırakılan ödevler değerlendirilmeyecektir.

  • Sınavlar:  Sınavlar sırasında sınav sorularının açıklanması gereksinimi duyarsanız sınav gözetmenine danışabilirsiniz. Bütün öğrenciler sınav kitapçıklarını teslim edene kadar başka herhangi biriyle tartışmaya veya diğer komünikasyon şekilleri izin verilmez.  Kopya çekerken veya etik olmayan herhangi bir davranışta bulunurken yakalanan öğrencilere sınavdan F notu verilir ve MIT’deki ilgili disiplin komitesine yönlendirilir. 8:30 şubesindeki öğrenciler 10:20 şubesindeki bütün öğrenciler sınavı bitirmeden sınavı tartışamaz. Öğrenciler başka  bir şubede sınavı alamaz ve geç gelen öğrencilere ekstra zaman verilmez.

  • Sınavdaki hesap makineleri  Sınavda kabul edilebilen tek hesap makineleri temel matematik fonksiyonlarını içerenlerdir. Yazım içeren hesap makineleri (Hewlett-Packard Palmtop gibi) sınavda kullanılamaz.

  • Tekrar Notlama Kuralı:  Yeniden notlandırılma isteği öğrencinin sınav notunu öğrendiği günden itibaren bir hafta içinde yapılmalıdır. Yeniden notlandırmayı istemek için potensiyel problemi içeren yazılı bir açıklamayı bütün sınavın notlandırmasıyla beraber asistana teslim ediniz. Yeniden notlandırma sınavın yazılı açıklamanın içerdiği  kısmıyla da sınırlandırılmayabilir.  Yeniden notlandırma 15.010 öğretim elemanları tarafından yapılacaktır.

Bu kurallarla ilgili sorularınız varsa lütfen bir öğretim üyesine veya asistanlara yöneltiniz.

Öğrenci Davranışı

Profesyonel davranış karşılıklı saygıya dayanır. Bu davranış aşağıdakileri (sınırlı kalmasa da) içerir:

Derse Devamlılık

Zorunlu dersler bir nedenden dolayı gerekli kılınmıştıır ve her sınıf devamlılıktan ve katılımdan faydalanır. Katılım için olan notunuz devamsızlıktan etkilenecektir. Uygun bir yerde oturmalı ve her zaman okunaklı bir ad kartı göstermelisiniz.

Zamanında Gelmek

Geç gelenler hem dersi hem de sınıf tartışmasını böler ve zamanında gelenlere saygısızlık gösterir. Ders hangi şubede olduğunuza göre 8:35 veya 10:25 te başlar.

Kesilmeleri Minimize Etmek

Sınıfta cep telefonları, laptop bilgisayarlar, eldeki araçlar, ve pagerlar kapatılmalıdır. Sınıfı terk edip geri gelemezsiniz. Ders başlayınca yanınızdakiyle sohbet etmekten kaçınmanız gerekir.

Derse Hazırlıklı Olmak

Verilen okumaları tartışmaya ve soruları yanıtlamaya hazır olmalısınız (ders günü bir vakanın açılışını yapmaya hazır olmak da dahil).

Saygı

Derse katılan herkese saygılı olmalısınız. Derse katılım notu bu prensipleri yansıtacaktır; değerli katılımları olan öğrenciler kredi kazanacak ve yukarıdaki kuralları benimsemeyenler ise kredi kaybedeceklerdir.