Projeler

Projeler, ders notunun %25'ini oluşturur. Lütfen aşağıdaki ikisinden birini final projesi olarak seçin:

1. Araştırma Projesi

Ders konusuyla ilgili seçeceğiniz bir konuda kısa bir makale yazın (Physical Review formatında iki ile dört sayfa arası). Başlık, özet ve kaynakçasıyla beraber normal bir makale şeklinde olmalıdır. Ana metin, giriş ve sonuç içermelidir (ayrı alt bölümler olup olmadıkları önemli değildir).

İdeal bir proje, literatürün tartışılması, analitik veya nümerik bir yöntemin tartışılması, ve deneysal datanın uygulanması/analizinin bir karışımı olmalıdır.

Öğrenciler, ortak makalenin dipnotunda yazarın katkıları açıkça belirtildiği sürece, guruplar halinde ortak çalışabilirler. (Bu tarz işbirliklerinde, makalenin uzunluğu orantılı bir şekilde uzatılabilir.) Açıkça, ilk güçlük, kısa bir sürede yapılabilecek ilginç bir problem bulmaktır.

2. Öğretim Sitesi

Kollektif davranışlarla ilgili bir konuya, uzman olmayanlara öğretmek için kullanılabilecek bir web sayfası tasarlayın. Örnek olarak, bir lise hocasının, konuyu, bir şeref sınıfına sizin web sayfanızı kullanarak, bir saatlik bir derste öğreteceğini düşünün. Bu bağlamda, giriş malzemesi, ve ilgilenen öğrencilerin devam edebilmesi için kaynaklar içermelidir. Sunum, çeşitli uzman olmayan dinleyicilerin ilgisini çekerek bu ilgiyi devam ettirebilmek için, renkli ve dinamik (mesela şekiller, canlandırmalar, küçük uygulamalar, vb. içererek) olmalıdır. Bir model olarak, takip eden Bose–Einstein yoğuşmasına girişi inceleyebilirsiniz.