1.2 Mekanizma Uygulamalarına Örnekler-IV:

Ot Havalandırma Mekanizması

Tarlalarda hayvan yemi için yetiştirilen yonca gibi otlar tarlada kurumaya bırakılacaktır. Ancak kurumakta olan otların eğer alt kısımları havalandırılmaz ve güneşle temas etmez ise, küflenme ve çürüme olabilir (besin değeri çok azalır). Bu nedenle kurumakta olan otları alt-üst etmek için, traktörle taşınan mekanizma geliştirilmiştir.


Balyalama Makinası, Ot Besleme Mekanizması

Tarlada kurutulan otlar veya saman balyalama makinalarında sıkıştırılır ve telle bağlanarak depolamaya uygun hale getirilir. Samanı makinaya beslemek için kullanılan mekanizma şekilde görülmektedir.

Garaj Kapısı

Genellikle küçük garajlarda, kapı açıkken yer kaplamaması için (yandan açılan kapılar açıkken ya yandaki garaj kapısını tıkayacak veya yola doğru çok büyük bir engel oluşturacaktır) yukarıdan açılıp kapanan kapılar tercih edilmektedir. Burada sadece döner mafsallar kullanıldığı bir garaj kapısı mekanizması görülmektedir.


Hidrolik Pres

Birçok uygulamalarda motor kaputu basit bir döner mafsal ile araç gövdesine bağlıdır. Motor kaputunun tamir ve bakım sırasında motordan yeteri kadar uzakta olması istenilir ise, bazı uygulamalarda çok uzuvlu bir mekanizma kullanılmaktadır.


Motor Kaputu

Metal gibi sert cisimleri şekillendirmek, kesmek ve delmek gibi işlemlerde malzemeye çok yüksek kuvvetler uygulayacak hidrolik veya mekanik presler kullanılır. Burada çok yüksek mekanik avantajı olan bir hidrolik görülmektedir.


Kamyon Damperi

Kamyonların taşımakta oldukları kum, çakıl, kaya gibi ağır yükleri yere bırakmak için kullanılan sistemler çeşitlidir (çevrenizdeki damperli kamyonlarda farklı bir mekanizma görebilirsiniz) Burada gösterilen damperli kamyon çok ağır yük (40-50 ton gibi) için tasarlanmıştır.